tisdag 24 april 2018

Tävling för välgörenhet - en chans att göra skillnad.

Tävling för välgörenhet 
- en chans att göra skillnad.

Namnge tavlan (med kort motivering i meddelandefältet på swishen) och 
swisha 100kr till 123 690 75 62 
(föreningen Acting for change)

Har man inte swish kan man sätta in pengar på
Swedbank 8424-4,964202627-3 eller bankgiro 655-0784 och skicka namnförslaget till info@unicart.se eller på facebook.

så kan du vinna följande:

1:a pris är denna stora AKVARELLMÅLNING i original med måtten 113 x 80 cm. Målad med                                 riktigt fina akvarellfärger som står sig bra, på ett fint syrafritt akvarellpapper.
2:a pris är en  KERAMIKHÄST som är rakubränd.
3:e pris är ett PRESENTKORT på 500:-

Pengarna går direkt in på Action for change konto för att köpa mark till utsatta barn och kvinnor i Senegal. Mer info längre ner på sidan. En fantastisk organisation. Så stolt att vi kan hjälpa dom.För att delta i tävlingen och på samma gång bidra till välgörenhet ska du göra följande:

Swisha 100kr till 123 690 75 62 (föreningen Acting for change) 
skriv i meddelanderutan på swishen: 
Vad du tycker akvarelltavlan ska heta. Skriv en kort motivering. 

Tänk på att ni har max 50 tecken på er. Självklart kan du swisha flera gånger och på så sätt få större chanser till att vinna något av priserna.
Tävlingen avslutas den sista maj och vinnaren kommer därefter att utses och publiceras både på min blogg, på facebook och kommer meddelas via det telefonnummer swishen kommer ifrån.


Denna gång går pengarna till ett fantastiskt projekt i Senegal som drivs av organisationen Acting for change. Det är en bekant till mig, Eva Ohlsson, driver sedan många år tillbaka imponerande projekt bland annat i Senegal. Tillsammans med ytterligare en svensk kvinna och en man som kommer ifrån området i Senegal, men som nu bor i Sverige, driver dom organisationen Acting for change. Det är en svensk ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening med ändamål att bedriva humanitärt biståndsarbete samt utvecklings- och förändringsarbete lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Min sambo har varit med Eva i Senegal och kan garantera att detta är en mycket seriös organisation med duktiga och starka personer som driver den.


Senegal är ju en plats där kvinnor och barn inte har så många rättigheter. Många kvinnor och även barn, ibland bara några år gamla, blir ofta våldtagna.
Ett år var det 56 flickor i en skola som blev med barn utanför äktenskapet. Det går nästan inte att fatta. 56 flickor på ett år!

Kvinnor har det tufft på många sätt i Senegal. De är inte lagligt vårdnadshavare till sina barn, har inte samma arvsrätt och de betalar mer skatt än männen. De får inte resa med sina barn utan mannens tillstånd och dom får inte skilja sig. Det är olagligt att våldta någon utanför äktenskapet men ytterst få blir dömda. En våldtagen kvinna eller barn hamnar utanför samhället då ingen vill veta av dom. Dom stigmatiseras och exkluderas från familjen och skolan.

Älskar denna bild. Jag vill också gå i skola hos dom!

Acting for change startade 2014 ett projekt för att stärka kvinnor och för att ge dom någonstans att ta vägen när dom blivit utsatta. I dagsläget har man fått igång 6 kvinnoorganisationer och man har utbildat 31 samtalsledare i Cassamance.
Men att driva detta kostar pengar och organisationen har ingen fast finansiär när det gäller kostnader för sjukhusbesök, resor osv. Så det är där som vi kommer in i bilden.

Vi har lyckas få tag i ett stycke mark i Kafountine, i södra delen av Senegal i regionen Cassamance, som vi kan få köpa. Vi har foton på grannmarken som odlas för fullt. På marken som tänkts köpas ska det grävas en brunn och sättas staket. Marken ska röjas och det ska odlas bland annat apelsiner och man vill även ha djur. På det sättet skulle kvinnorna kunna bruka marken och sälja varorna på deras kontor inne i staden. Det skulle då även fungera som en knutpunkt dit utsatta kvinnor kan gå och handla och berätta om sin situation. Organisationen i området skulle på så sätt bli självförsörjande vilket skulle vara fantastiskt. På sikt vill man även bygga ett boende för utsatta barn och kvinnor på den marken.

GrannmarkenSå målet med denna insamling är att kunna köpa marken till att börja med. Det vore helt fantastiskt.

Föreningen kommer äga marken helt och hållet. Inga arrenden eller annat kommer tas ut.
Pengarna som ni swishar går direkt in på organisationens konto. Dom kommer redovisa varenda krona till mig. Dom tar inte ut några avgifter på något sätt utan varenda krona kommer gå till köpet av mark. Vi kommer även efteråt att få rapporter och blir det mer pengar än till marken så kommer vi ha möjlighet att påverka vart dom pengarna ska satsas. Detta känns så bra. Vi kommer kunna följa varje krona ifrån er till kvinnorna och barnen i Senegal. Känns det inte fantastiskt?

Vill ni läsa mer om organisationen så läs HÄR.

Hoppas ni berättar om detta projektet för andra så att så många som möjligt vill vara med.

Stort tack för ditt bidrag och Lycka till!

Kram Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar